Sammanfattning 2017

8 januari, 2018 Posted by Emmalill

Januari

Det kunde inte bli en sämre start på ett år. Vi visste ju sedan 10:e oktober att det var nedräkning för min bästa vän. Och den 23:e januari tog vi farväl och Chaplin tog sitt sista andetag. Och jag har gråtit prick varje dag sedan dess, bara mer eller mindre.

Februari

I februari skrev jag 1 nytt bokavtal. Vilket alltid är roligt såklart. Så stegen mot nästa mål, 50 böcker, var nu påbörjat.

Man kan väl inte fira alla hjärtans dag på ett bättre sätt än visa sin kärlek till våra lojala vänner hundarna. Så det gjorde vi genom att släppa boken Hjördis hittar hem till förmån för Hundstallet som gör ett enastående jobb för hundar som behöver nya hem och mycket kärlek.

På posten kom det finaste armbandet från min underbara vän Mrs A. Har tagit av det en gång sedan jag fick det, vilket syns, det var för att dom tvingade mig när jag skulle opereras. Annars har det suttit runt armen sedan dess. Så mycket kärlek i varje pärla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag och Gibbe försökte hitta nya rutiner i sorgen. Inte helt lätt  vi gick på hundcafé men Gibbe såg mest ut som en vissen blomma hela tiden. Han är inte jätteförtjust i andra småhundar. Han tror ju han är lika stor som Chappe.

Mars

Jag vann en tävling om pennor, jag brukar aldrig vinna tävlingar men nu äntligen gjorde jag det 

Och jag fick ännu ett bokavtal, whihohoho

Tyvärr blev det sista jobbet för läs & skriv. Det har varit så roligt att göra dessa barnrutor.

 

April

I april gjorde vi en resa med tjejerna. Vi skulle egentligen åkt till London, men det krockade med min operation. Så det blev en resa till Teneriffa istället. Det funkade det med 

Sedan blev det då dags för min 19 operation. En steloperation över handleden. Det vill säga en stor platta med 8 skruvar.

Redan när vi förstod att Chappe inte skulle vara med oss till sommaren så bestämde vi att vi skulle testa det här med säsongsplats på en camping. För att slippa gå hemma i saknaden. Så vi gick all in för det. Även om vi förstod redan i slutet av maj att detta egentligen inte var något för oss, utan önskemål om stuga fanns kvar, så var detta min räddning i sorgen efter Chappe.

Maj

Anna Hanssons och min bok Timmy riddare och draken släpptes. Och tycker den blev så himla fin. Det tycker jag om de flesta böcker men den blev så mysig på något sätt.

Jag fortsatte att ”fly” från alla Chappe minnen hemma. Så jag och Gibbe spenderade mesta dels av maj i husvagnen. Perfekt när man var nyopererad med.

 

Juni

Hajboken blir officiell. Skrev detta manus redan 2015. Så det hade en lite längre sträcka än en del andra böcker jag gjort. Men det lönar sig att inte ha bråttom, tro mig.

Och även BTJ tyckte boken blev lika fin som jag och Anna. Så omdömet från dom på Timmy boken blev så bra 

Vi är inte så mycket för att fira. Men lite firade vi vår 13 årig bröllopsdag. Självklart i husvagnen som var vårt substitut för stuga. Jag fick ett yatzy med orden ”det är stunderna vi spendera tillsammans som betyder något” Det är kärlek i mina ögon. Vi älskar ju yatzy så många fina stunder blir det.

Bror med familj kom och hängde i husvagnen med oss

Vi gjorde om dotterns rum från barn-rosa till tonårs-svart

Juli

I juli ramlade maken med motorcykeln. Så han blev liggande på soffan ett bra tag. Vilket gjorde att sommaren inte blev riktigt som vi tänkte oss.

Jag fick hänga i husvagnen med min fina vän miss S istället.

Augusti

Det blev mass-släpp av böcker för min del. Först ut var Husmonster. Det är en uppföljare av Osynliga faror.

Sedan kom Hugoboken  Skriven av Malin Matson.

Äntligen blev det vår tur. Vi hittade vår drömstuga fast inte i Blekinge utan på Öland. Vi har förvisso letat på bägge ställena. Men jag trodde det skulle bli Blekinge. Men älskar detta stället – my peace of heaven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bästa känslan var ändå att packa upp dom första exen av min hajbok. Det och nycklarna till stugan då 

September

Då blev det Hajboksfest! Så himla rolig 

Sedan var det dags för årets höjdpunkt Bokmässan. Gud vad jag älskar den. Lika ledsen varje år när den är slut och längtar redan då till nästa års bokmässa.

Jag och min fantastiska redaktör Isac

Och ett av dom häftigaste stunderna i mitt liv var när hajboken kom upp på denna skylten utanför mässan-

Oktober

I oktober är ju varje år den Europeiska dysleximässan. Så då blev jag inbjuden till radio för att prata dyslexi och hajbok.

Dottern fyllde ju 20 år. Hon och hennes bästis hade anordnat världens 20 årsfest.

Vi hade vår traditonella pumpfixarkväll inför Hallowen

Jag fick träffa min barndomsidol Johan. Och göra podd-intervju med honom. Så coolt! Mindre coolt att minneskortet kraschade, men Johan var så snäll att han ställde upp på en (mindre bra) intervju till.

November

November bestod mest av föreläsningar, vilket är väldigt roligt. Jag älskar att föreläsa så nu har jag tagit klivet in i en talarförmedling.

Hajboken blev kvalitets-stäplad genom att bli utvald till Godbit av BTJ.

Min födelsedag spenderade jag på mitt favorit ställe – i stugan.

December

Året avslutades på topp genom att jag fick Alvestakommuns kultur och arbetsstipendium

Tack 2017 för ett trevligt år!

1 person likes this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *