Om Emmalill

 Emmalill det är jag, en färgglad prick i mina bästa år (det året jag är, är alltid det bästa året)

Jag har en dröm och den drömmen är att fylla världen med roliga, knasiga, underbara figurer, filurer, knytt, groll, troll, krumelurer och andra skojiga små väsen som gör livet så mycket roligare.

När jag var barn ville alla mina kompisar bli sångerskor, poliser, flygkaptener eller artister. Jag ville bli en sagofigur. Då menar jag inte en prinsessa eller så, utan en färgsprakande, oformlig, mönstrad sak, som var busig, snäll men ändå lite elak. Där det inte fanns något som var rätt eller fel. Utan det jag var – det var jag, och just då var det rätt 🙂

Vägen för att bli det jag är idag, så nära en sagofigur jag kan komma, barnboksillustratör (i första hand) och barnboksförfattare har varit lång och inte så självklar som man kan tro. Jag behövde bli sjuk för att våga leva min dröm. Och nu är jag där, nu är jag en frilansande barnboksillustratör och författare.

Jag har illustrerat och skrivit för flera förlag som Beta pedagog förlag, Idus förlag, Warga förlag , Kikkuli förlag, Grensmans förlag, Whip media och Vombat förlag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *