Portfolio

Min bibliografi finns HÄR

Jag har illustrerat och skrivit för flera förlag som Beta pedagog förlag, Idus förlag, Warga förlag, Kikkuli förlag, Grensmans förlag, Whip media och Vombat förlag.

 

Ett hundliv

Ett hundliv

Utgiven av Vombatförlag 2011

Det här är boken som vänder sig till alla hundägare som vill ge sin hund det lilla extra. Här fyller du i lite roligheter om din vän, och vad som händer i dennes liv. Boken ska inspirera att ta ansvar för hunden genom att göra noteringar och beskrivningar av hunden och bli en medvetna hundägare. Härliga illustrationer och plats för dina egna anteckningar.

Mosnaterena och den hemliga gången

Mosnater

Nu är de här! Mosnaterna som ska erövra världen. Ta det inte för bokstavligt, Mosnaterna är faktiskt inte farliga. De är inte här för att invadera vårt land med militär makt. Men de kommer kanske att invadera bokhyllor i barnkammare runt om i vårt land. Mosnaterna är små ”snälla” monster som lever i underjorden i vår närhet. Första boken som handlar om dem är nu här och snart kommer det fler…. Utgiven 1/6 2012

Trubbel

Trubbel

Utgiven av Vombat förlag kommer i september 2012

Trubbel är en bångstyrig liten valp. Det är inte lätt att vara Husse och Matte till lags alltid, men Trubbel känner på sig att han ska bli något särskilt när han blir vuxen hund. Trubbel ska bli ledarhund, men Trubbel vet inte riktigt vad en ledarhund gör

 

Vem är rädd nu då? varndbok

Utgiven av Vombat förlag kommer september 2012

På Omvägen bor det många olika familjer. När mörkret faller händer det ibland att någon i huset blir rädd. Kanske finns det ett litet monster under en säng eller ett spöke i en garderob. Men alla är inte rädda. För om det verkligen fanns spöken, monster och andra varelser så skulle de nog ha annat att göra än att skrämmas. Titta in i höga huset på Omvägen så får du se själv!Författaren Jeanette Jonsson ger våra rädslor ett kärleksfullt uttryck, och Emmalill Franks humoristiska illustrationer är fulla av detaljer som inkluderar olika människors levnadsförhållanden. En bok som barn vill läsa om och om igen!

Fina Fisken

FinaFiskenmini

Utgiven på Kikkuli Förlag 2013

Idag är det utflyktsdags i skolan men Flora Forell skulle helst vilja stanna hemma. Tony Tonfisk, Siri Sik och Abdul Abborre retar Flora för Fula Fisken varje dag. Hon gillar inte sina fula fläckar och hon är alltid rädd för att hon ska råka illa ut.Floras mamma och pappa tycker att hennes fläckar är pang finemang och det gör även hennes snälla vän som heter Gösta Gös. Men vad hjälper det när hon ständigt blir utsatt för mobbing i skolan.På utflykten till Grotta Magikus fastnar Flora Forell och Tony Tonfisk i ett fisknät och blir uppdragna på en båt. Tack vare att fiskarna som fångade henne tycker att hon är en vacker fisk blir hon befriad och genom ett mirakel lyckas hon rädda Tony Tonfisk från att bli en fiskpinne.Flora Forell blir en hjältinna och mobbarna slutar upp att dumma sig mot henne. Hon får ett nytt smeknamn – Fina Fisken. Boken är illustrerad av Emmalill Frank i starka färger och bilderna

Vem vill ha en vårta på näsan vvhevpn

Utgiven på Kikkuli Förlag oktober 2014

För att vara en bra häxa behöver man vara duktig på att läsa och skriva. Det tror i varje fall Elvira.Men Elvira har dyslexi och tycker att det är svårt och jobbigt med alla bokstäver som bara hoppar runt. Därför vill hon hellre bli en riddare som ger sig ut på äventyr och slåss mot hemska drakar. Men när Elvira en dag möter en drake blir hon överraskad.Emmalill Frank som har skrivit boken har själv dyslexi och har på ett trovärdigt och roligt sätt skrivit om de hjälpmedel som finns att tillgå för att underlätta läsningen. Hon har skapat en ljudfil till boken som medföljer boken utan extra kostnad.

Dolly detektiv 1-3

Dolly1

En matskål är spårlöst försvunnen. Kan Dolly Detektiv lösa fallet?
Böckerna om Dolly Detektiv är väldigt lättlästa (LIX 10 – 11), roliga och färgglada. Dolly är en hund som löser olika brott och mysterier.
Varje bild täcker ett helt uppslag och varje uppslag har 2 – 3 korta meningar. I slutet av boken finns kluriga uppgifter och även miniatyrbilder, som låter barnen återberätta historien.

Dolly2

Någon stjäl kaninmat. Kan Dolly Detektiv hitta tjuven?
Böckerna om Dolly Detektiv är väldigt lättlästa (LIX 10 – 11), roliga och färgglada. Dolly är en hund som löser olika brott och mysterier.
Varje bild täcker ett helt uppslag och varje uppslag har 2 – 3 korta meningar. I slutet av boken finns kluriga uppgifter och även miniatyrbilder, som låter barnen återberätta historien.

Dolly3

En katt har blivit stulen. Kan Dolly Detektiv få upp ett spår?
Böckerna om Dolly Detektiv är väldigt lättlästa (LIX 10 – 11), roliga och färgglada. Dolly är en hund som löser olika brott och mysterier.
Varje bild täcker ett helt uppslag och varje uppslag har 2 – 3 korta meningar. I slutet av boken finns kluriga uppgifter och även miniatyrbilder, som låter barnen återberätta historien.

Dolly detektiv en bokserie på 3 böcker. Beta pedagog förlag Februari 2015

Var är kaninis?

vararkaninis

Utgiven på Grensmans förlag 2015

Tova har flyttat in i ett nytt hus med sin familj. Hon saknar sitt gamla rum, det här nya är för stort och luktar konstigt. När Tova glömmer sin bästa Kaninis på bussen blir hon jätteledsen. Hur ska Kaninis hitta hem igen? Och vem är det som fnittrar bakom tapeten i hennes rum?

Välkommen in i jullarnas förtrollade värld! ”Berättelsen innehåller både spänning och humor. Det är en bok som lämpar sig för högläsning och diskussion, men som också kan läsas av nybörjarläsaren. En debut som väcker nyfikenhet på de andra jullarna. Helhetsbetyg: 4.” – Agneta Warheim, BTJ

 

Mitt första år

mittförstaår

Här är fylla-i-boken för dig som vet att LAGOM alltid är bäst. För dig som vet att om det är mycket att fylla i, blir bara hälften ifyllt. Men du vill ändå spara ljusglimtarna från ditt barns uppväxt.Denna boken är inte bara lagom när det gäller punkter att fylla i, den är även lagom stor. Och har tjocka fina papper så du kan skriva med tusch och klistra in foton.Här har vi med omsorg valt ut det vi förstått att de flesta tycker är viktigast att ha med från ditt barns första år. Detta är boken alla klara av att fylla i från början till slut.Men vi har även med ett par extra sidor för foton eller om du känner dig så inspirerad att du vill skriva några extra ord om ditt barns första år.Boken passar till både han, hon och hen då boken är illustrerad med söta ugglor, så den håller sig neutral och passar alla.

Osynliga faror

osynligafaror

Utgiven på Idus förlag

Om du ska bekämpa osynliga faror av det slag som Klara och Simon ska göra idag, är det tre saker som du behöver:
1. En glasburk.
2. En håv.
3. En tuschpenna.
En bok för alla barn som ibland känner rädsla för saker som man inte ser. Här lär du dig hur man bekämpar de osynliga farorna.

Dolly detektiv och bokstölden

Dolly4

Utgiven på Beta pedagor förlag

Böcker försvinner från biblioteket. Kan Dolly lösa mysteriet?
Dolly Detektiv och bokstölden ingår i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (LIX) är 11.
I slutet av boken finns miniatyrbilder för att barnen ska kunna återberätta historien. Dessutom finns klurigheter, som gör att barnen själva får vara detektiver.

vadgorfroken

Vad gör egentligen fröken på natten? Det undrar Charlie, Tea, Ivan och Yngve som alla går på Myrebo förskola.
Kanske är hon en häxa? Fast det är hon nog för snäll för. Men en superhjälte då?
Alla fyra gissar vilt.
Vad tror du fröken gör på natten när alla barnen har gått hem?

Någon eller något stör hunden Olles nattsömn. Tur att Dolly inte bara är en duktig detektiv, utan också den bästa spökjägaren som finns!

Dolly Detektiv och bokstölden ingår i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (LIX) är 11.

”De korta meningarna har ett vardagligt språk och finns på varje uppslag men det är illustrationerna som fyller sidorna. Fokus är hela tiden på Dolly och hennes alltid medföljande lilla fågel. Illustratören Emmalill Frank lyckas även få in många roliga detaljer i miljön utan att bakgrunden till huvudpersonerna blir plottrig.” Margareta Brengdahl, BTJ-häftet nr 15

Flyga hem – en liten bok om att flyga bort för att komma hem.

Flugorna Milla och Orvar såg på kossorna när de gick hem till ladugården. – Bor vi också där? sa Orvar. – Det är väl klart att ni inte bor i ladugården! svarade en geting i närheten.

Det blir början på ett sökande efter var hem är. Sökandet tar de båda vännerna till många spännande och ibland farliga platser.

Kan hemma vara i ett fågelbo, eller kanske i en grotta? Kan man bo i hus av is och vad händer i så fall om man slickar på väggen?

I texten varvas flugornas sökande med intressanta fakta om hur olika hem kan se ut. Men framförallt ställer boken den viktiga och aktuella frågan: Var är egentligen hemma?

Varför ska det vara så svårt att sitta stilla och vara tyst när man måste?

Vildas ben är som poppande popcorn och när fröken säger att klassen ska sitta stilla och lyssna så kommer Vilda alltid på tusenmiljarder saker hon vill berätta om.

Viktiga saker. Superviktiga.

Endast omslaget

Tovas farbror Hilding är brandman och en riktig hjälte. Idag ska Tova hälsa på° honom på° brandstationen. Med sig har hon sin bästa Kaninis och Dirfa, modets julle.

När larmet plötsligt går lovar Tova sin farbror att vänta på° stationen – men modets julle har andra planer.
Välkommen tillbaka till jullarnas magiska värld, ett gäng färgglada figurer som med sina unika personligheter och magiska krafter vill vara ett stöd för barn. I den andra boken får vi följa med till brandstationen, där vi träffar Tova och Dirfa, modets julle – en busig figur som väcker tankar kring vad det innebär att vara modig. Genom lek och nyfikenhet förmedlas också livsviktig kunskap om brandsäkerhet, till både barn och vuxna.

Tant Elsas plånbok är försvunnen. Ett nytt uppdrag för Dolly Detektiv! Kan hon hitta plånboken?

Dolly Detektiv och plånboken som försvann ingår i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (lix) är 11.

När Hjördis familj inte längre kan ta hand om henne hamnar hon på Hundstallet. Hon trivs bra på dagarna, men känner sig ensam om nätterna och bestämmer sig för att rymma
för att leta reda på en ny familj.
Berättelsen om Hjördis är påhittad, med Hundstallet finns på riktigt. För varje såld bok går 10 kronor direkt till deras verksamhet.

När Timmy leker riddare förvandlas hela hans värld. Hunden blir en drake, katten en enhörning och lillasyster en häxa. Men prinsessan som behöver räddas finns väl ändå på riktigt?
En charmig berättelse om barn och deras fantasi.

2 Responses to Portfolio

  1. Sally Bergholtz says:

    Vill bara säga, vilka underbara bilder till Trubbelboken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *