Vad jag använder…

12 februari, 2014 Posted by Emmalill

….för material när jag jobbar.

20140212-182917.jpg

Beroende på vad jag ska göra för jobb då såklart.
Om jag ”bara” ska använda pennor, använder jag elfenbenspapper. Dels tycker jag det blir finast. Dels så blir inskanning bäst. Och dels så ”blöder” färgen väldigt lite på dessa. Men det sista beror på vilken penna jag använder med.

Konturer ritar jag alltid med dessa.

20140212-183312.jpg

Och alltid dessa storlekarna.

När jag färglägger använder jag någon av dessa.

20140212-183407.jpg

Mest Tria marker, den längst till vänster. Gillar den bäst, den ”blöder” minst. Och så har den 3 spetsar. Tyvärr är den dyrast. Den är till viss del transparent så man lätt kan göra lager i många nyanser.

Pro Maker, den i mitten, gillar jag näst bäst. Den skvätter och blöder mer, tyvärr. Den lite löser upp andra nyanser så den är säkert bra att göra tex. Porträtt med. Den är billigare än Tria Marker. Jag använder den mest när jag gör akvarell bilder. Då ligger akvarellen som ett lager så pappret inte suger lika mycket.

Flex Marker är ungefär som pro markern. Fast korken sitter as dåligt så senast idag fick jag kasta en som locket åkt av på. Så dom blir det inte fler gånger.

Fortsättning följer på detta inlägget….

Be the first to like.

One Response to Vad jag använder…

  1. Pingback: Emmalill Frank » Blog Archive » Fortsättning ……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *