Nu är det dags igen…

23 september, 2015 Posted by Emmalill

…för bokmässan.

Vi åker imorgon jag och gubben. Stannar torsdag till fredag. Jag tycker personligen torsdagen är roligast.

Lördagar hoppar jag helt då det är för allmänheten och den dagen då det är flest besökare. Och då är det så mycket att det inte är roligt.

Men kanske i framtiden om man lyckas skriva och/eller illustrera en succé bok.

2012 var jag ju på lilla scen och pratade om Trubbel boken. Det var ju fantastiskt roligt. Men så länge man inte ha ett uppdrag att stå på scen, signera böcker eller något liknande så räcker det gått och väl med en dag på mässan.

Jag kommer så väl ihåg 2010 när jag var på bokmässan för första gången (läs här om det) Syrran den yngre var så snäll och följde med. Vi hade så roligt. Men gud vad vilse jag kände mig.

Men där och då vet jag att jag var så totalt övertygad att det var det här jag skulle hålla på med. Och min dröm blev att en dag ha en bok på mässan.

Redan året efter var det dags då fanns Ett hundliv, illustrerad av lilla mig i Vombats monter (det året går att läsa om här) Fasen vad det året typ var ett av dom bästa upplevelserna på mässan.

Sedan började saker komma i rullning. 2012 hade jag helt plötsligt 4 böcker i Vombats monter. Jag hade fått en ny underbar vän i Anna Bergholtz och det blev en del intervjuer ihop och så var vi på scen tillsammans och pratade om Trubbel. Detta var ända året jag var inne på mässan torsdag,fredag och lördag. Och det var detta året jag kände att nu var jag äntligen inne i branschen. Det kändes så jäkla stort. När jag letade i arkviet efter det årets inlägg så hittade jag bara ett opublicerat knappt påbörjat bland utkasten. Så tyvärr finns inget att läsa 🙁 Ska leta bland foton och se om jag kan hitta lite därifrån. Träffade ju idolen Sven Nordqvist för andra gången och lite annat skoj.

Uppdaterat! Hittade några instagram bilder ivarjefall från bokmässan 2012

   
 
Kunde forfarande gå i skor med klack. 

   
 
Träffade Sven Nordqvist och han kom ihåg mig från månaden innan när vi träffades på Juni backen. 

  
Träffade bästaste Lina Neidestams som forfarande visste vem jag var✌?️

  
Och Sofie Sarenbrant ??

Tyvärr hittade jag inga bilder från när jag var på schen eftersom min man filmade istället för fotade. 
2013 var jag nyopererad och ganska så slut. Och eftersom jag inte hade något nytt så hoppade jag helt enkelt över det året.

2014, förra året så var det första året jag träffade flera förlag som jag jobbade med och några jag skulle starta samarbete med. Så himla roligt. Så hade en jobb dag och en njuta av mässan som gäst dag. Det inlägget finns HÄR Det ända tråkiga var att min första bok som jag både skrivit och illustrerat inte fanns i någon monter. Då Kikkuli förlag har valt att inte ha monter. Så det saknade jag lite så klart, att få se sin bok ligga där i en monter.

Men i år finns böcker jag illustrerat lite varstans. I Beta pedagog förlags monter ligger 3 Dolly böcker. Hade hoppats Dolly 4-6 hade hunnit tryckas, men dom 3 första fungerar med. Ska bli roligt att träffa Isak ivarjefall 🙂 Sedan kommer Frida som skrivit Var är kaninis? stå i en monter så där kommer den boken finnas så henne ska jag passa på att kramas med 😀 . Vombat vet jag inte om dom kommer vara där. Kikkuli har ingen monter i år heller, men springer kanske på Anna som har Kikkuli ivarjefall. Ska ju träffa Ulrika på Idus där även Anna-karin min senaste författare kommer vara. Så det blir så fantastisktroligt. Anna Hansson som skrivit Dolly böckerna kommer väl vara lite överallt då hon gett ut böcker på flera förlag, så henne får jag fånga in någonstans :). Anna Bergholtz ska moderera i någon monter för Kvinnliga talare så blir att lyssna och kramas lite där med. Så många, många underbara människor kommer jag få hänga med.

Sedan blir det obligatorisk kändisspaning 😀 äta sushi på favis stället. Och nog Indiskt på kvällen. Allt enligt tradition.

Emmalill´s böcker

 

 

 

5 people like this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *