Min poddvecka

21 april, 2016 Posted by Emmalill

Jag lyssnar på 2-5 böcker i veckan. Älskar storytel. Tyvärr har jag en lista på böcker som dom gärna hade fått skynda på att ge ut som ljudböcker. Här är dom 3 jag sucktat mest efter just nu. 

  • Kurragömma – Petrus Dhalin
  • Mannen mellan väggarna – Emma Ångström
  • Svart vatten – Camilla Jönsson

Tänkte skriva Prostens barnbarn av Eva Bexell men den hade kommit nu ????

Jaja, jag skulle skriva om min poddvecka. För jag lyssnar nämligen på poddar med. (Ja jag är ensam ganska mycket?)

måndagar kommer Värvet med Kristoffer Triumf. Gud vad jag älskar denna mannen. Hans sätt att intervjua är så underbar. Han känns sympatisk, ödmjuk och att han verkligen lyssnar. Jag har en hemlig dröm om att få vara gäst hos honom. Men det kommer nog aldrig ske. Jag hoppas han bjuder in Fredrik Birging som gäst däremot. 

Tisdagar då är det Adam och kompani. Har ju haft äran att bli intervjuad av Adam i Rix morronzoo. Häftigaste upplevelsen i mitt liv typ. Var inte så förtjust i Daniel Breitholtz innan jag började lyssna på deras podd. Nu är han min idol (förutom att han inte alls gillar Disturbeds cover på Sounds of silence) 

Onsdagar Tv med Luuk. Alltså Kristian Luuk. Denna man. Han fick mig att gilla Melodifestivalen (även om det bara var tillfälligt då han bara höll i det två år) jag saknar ofta Sen kväll med Luuk. Tänker varje vecka att fasen vilken tråkig gäst han bjudit in. Och varje vecka motbevisar han mig. Han kan få vilken människa och deras jobb inom tv att framstå som superintressant. 

Torsdagar är det Lassar & Birging. Har ju även haft äran att träffa dessa två på Rix morronzoo. Han är bara världens goaste ut i fingerspetsarna. Hon är så jävla underbart rak på sak. Inga krusiduller där inte. Har inte gått ett avsnitt utan att jag skrattat högt och mycket. Och dom balansera upp varandra så bra. 

Inte helt otippat så är det Alex och Sigge på fredagar. Ibland tänker jag att dom är raka motsatsen till Kristoffer Triumf. Provocerande, ironiska, men ändå roliga. Gillar att deras avsnitt ofta är 1 timme. Det är perfekt för min och hundarnas 5 km runda. 

Älskar att just mina favorit poddar har en varsin dag i veckan ???

Så ser veckan ut. Men jag lyssnar även på Drömmen om Målarjord. Där har jag själv varit gäst. Men dom avsnitten släpps lite random. Så lyssnar så fort ett nytt avsnitt släpps. Älskar Marias behagliga lugna röst. Känner jag mig stressad när jag jobbar är hennes podd perfekt att sätta på. Då blir jag lugnare. Och hon har otroligt mysig musik med. 

P3 och P1 dokumentär. Plöjt alla utom typ 5 av P3:s. Och många av P1:s. Är så glad att det kommer en hög nya nu. 

Och nu har jag börjat lyssna på deckarpodden med. 

Finns några till som jag lyssna på fast mer i brist på annat. 

Vilka poddar lyssnar ni på?

3 people like this post.

3 Responses to Min poddvecka

  1. Umba says:

    Har bara lyssnat på en, en gång. På star FM när den där as braiga barnboksillustratören va med å pratade om sin nya bok ?.

  2. Anna Hansson says:

    Jag har lyssnat på deckarpodden och författarpodden förut, men har hört alla avsnitt. Sen lyssnar jag på skrivarpodden ibland, om det är något avsnitt som verkar roligt. Och så lyssnar jag på Värvet och Livshjulet om det är några spännande som intervjuas. Drömmen om Målarjord har jag aldrig lyssnat på, men jag måste ju göra det nu så jag får höra på dig! 🙂

  3. Pingback: Emmalill Frank » Blog Archive » Lycka i…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *