Min familj!

3 maj, 2016 Posted by Emmalill

Jag har på sistone förstått att det är många som tycker en sak är konstig med mitt författande och illustrerande.

Det är att min familj inte direkt läser eller kollar mina böcker. Att inte min man läser det jag skriver innan jag skickar in.

Jag har försökt förklara att det inte är konstigt alls. Lika intresserad av mina böcker är han, som jag av min mans fönster eller fastigheter. Han är konsult och projektledare för ett stort fönsterföretag och han äger en hel del fastigheter. Han berättar när dom fått jobbuppdrag. Jag berättar när jag får ett nytt uppdrag. Vi glädjas med varandra. Men skulle han sitta och prata om fönster på detalj nivå eller jag om en illustration så tappar nog bägge intresset. Ibland frågar jag om han tycker en bild är bra eller dålig och får nästan alltid svaret ” fråga inte mig, jag kan inte sånt.” och det är ju sant. Däremot kan han komma upp i ateljén och se en bild jag jobbar med och tycka den är rolig. Sedan blir han självklart extra glad när jag får ett avtal på något jag skrivit själv. Men han läser det fortfarande inte.

Både min man och mina barn ser ju processen av en bok som växer fram eftersom jag jobbar hemma. Men mina barn är 16 och 18 år gamla, dom är inte riktigt rätt målgrupp för mina böcker just nu. Mina barn tycker det är jättekul när jag får nya bokuppdrag och dom hejar på mig i alla lägen. Men hur många av era barn engagera sig i era jobb? Jag har självklart sparat ett ex av alla mina böcker till dom. Jag tror att dom kommer uppskatta dom i framtiden. Och oftast bläddrar dom i dom när jag precis får hem en ny låda med en ny bok.

Jag tror på det hela att min familj ser mitt jobb som vilket annat jobb som helst. Med undantag att jag är hemma och jobbar och hörs och syns en del i media. Och ju fler böcker jag gör desto mindre märkvärdigt blir det såklart.

Sedan har jag så många runt om mig som tycker det är jätteintressant och vill veta jättemycket. Och då pratar jag gladeligen om det. Men just hemma tror jag man ska prata lagom mycket jobb 😀

Alla mina utkomna böcker:

Dolly1 Dolly2 Dolly3 Dolly4 Ett hundliv FinaFisken mittförstaår Mosnater osynligafaror Trubbel vadgorfroken vararkaninis varndbok vvhevpn

Snart kommer 5:e boken i Dolly detektiv serien (6:e kommer i höst), en ny Julle-bok, en ny bok som Anna-karin Andersson skrivit och jag illustrerat, en första bok i en ny serie med en super duktig författare som heter Petra, och en annan rolig bok som jag gjort omslaget på. Jag har gjort 20 böcker även om inte alla kommit ut än. På gång med min 21:e bok.

Så det blir svårt för dom att ha koll på alla såklart. Inget konstigt med det.

 

 

 

 

5 people like this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *