För och nackdelar med att jobba hemifrån :)

2 april, 2012 Posted by Emmalill

Det är på gott och ont att jobba hemma 🙂 Mest gott såklart. Men ibland undrar man…. 😉

* Varje dag börja jag med gå med hundarna. När man jobbar hemifrån kan man själv planera tiden och rundorna du vill/kan och orkar gå. det är helt underbart. Tänker på dom som måste ”hinna” gå en runda med hunden innan jobbet. Denna möjlighet ser jag som direkt lyx. att jag dessutom kan ta paus när jag vill utan att någon sitter o kollar klockan så man inte ta en för lång paus, gör att jag kommer ut med hundarna ett par gånger om dagen 🙂

* nackdel med att kunna ta paus när man vill är att ju att ditt jobb ligger och väntar på dig. Du måste ju göra klart det förr eller senare. Har du ett mindre kul uppdrag dra man gärna ut på pausen och det slår tillbaka sen 🙂 Det gäller att ha arbetskaraktär om du jobbar hemma.

*Efter varje morgon promenad börja jag min dag med att ta tag i diskberget familjen gladeligen lämnat till dig ” då du ändå är hemma”. Kan ibland om man ha mycket jobb vara frustrerande att inte alla plocka efter sig själva. Ett litet stressmoment att ha hängande över sig. Jag kan inte jobba om jag vet att det står 1 ton disk där nere och väntar.
image

* som tur är kan jag även tycka att det är lyx att kunna diska direkt på morgonen. Tänker på alla dom stackarna som ha det där väntande när dom kommer hem trötta från jobbet.

* Nackdel med att gå hemma är att många tror man har all tid i världen för att umgås på dagarna, ”för jag är ju ändå bara hemma” Att jag dessutom har svårt att säga att jag har MASSOR av jobb utan oftast snällt tackar ja till fika och sådant gör det värre för mig själv.

* för delen med detta är att jag kan vårda mina vänner ganska så bra. Jag har ju möjligheten att jobba på natten sen för att komma i kapp jobbet 😀

* nackdel med att jobba hemma är att man även blir taxi till barnen. Om dom ska till kompisar, missar bussen eller annat liknande. Att avbryta sitt jobb hela tiden är ibland väldigt stressande och du får inte upp något flyt i det du gör.

* fördelen med just det är att jag (nästa) alltid kan vara där för mina barn om dom missar bussen eller behöver bli hämtade för att dom skadat sig eller dyligt. Det känns tryggt i mamma hjärtat. Bara dom inte sätter det i system 😉

* nackdelen kan även vara att mannen ringer och säger  ”du som ändå är hemma kan väl bara lite snabbt köra ner och handla det och det och det” Återigen det här med avbruten jobbflow, så frustrerande ibland.

* fördelen är ju att jag kan bli väldigt lättad att få avlasta honom med det, då det inte finns något värre än att köra in på någon stormarknad när alla andra oxå är på väg hem från jobbet.

* nackdel är ibland att alla tror man har tid att ringa och sitta i telefon i flera timmar.

* fördel, har lärt mig att inte ta med hemtelefonen till ateljén. Vill någon mig något så får dom ringa mobilen. Till den har jag headset och kan jobba samtidigt 🙂

Kan nog komma på många mer för och nackdelar. Men ni förstår nog principen 🙂 eller???

Emmalill

 

Be the first to like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *