En ljusglimt i alla situationer

22 maj, 2014 Posted by Emmalill

Jag vill gärna tro att det finns en ljusglimt i alla situation. Att mycket händer av en anledning….ödet kanske? Vad vet jag.

Förra veckan hände det som inte fick hända. Eller som jag hoppades aldrig skulle hända. Men allt blir ju inte som man hoppas. Och det är då man måste försöka se det ur ett annat perspektiv.

Utan att gå in på detaljer så lyckades jag dra av ett ledband i min högra fot, min ”bra” fot. Som ni kanske vet vid det här laget så har jag opererat händerna 13 gånger och ska göra min 14:e efter sommaren. Så kryckor är ett big NO NO för mig. Rullstol har jag men kan inte köra den själv med mina kassa händer.

20140522-112510-41110577.jpg
Men efter många års kämpande så är läkarna på det klara med min situation. Så personalen på akuten började ringa runt för att få tag i ”special” kryckor. Vi åkte hem trötta och nedstämda över hela situationen. För en stund kändes den hopplös. Och inga kryckor hade jag fått med mig. Utmattad somnar jag på soffan men blir väckt av att det ringer.

Det är en arbetsterapeut på Alvesta kommun. Hon hade fått samtal från akuten om min situation och dom hade kryckor till mig. Ett sådant samtal värmer i hela magen. All eloge till akuten som inte gav upp. Och all eloge till kommunen som handlade så snabbt. Dessutom fick jag 2 par för att testa vad som fungerade bäst.

20140522-134806-49686104.jpg

Till historien hör också att dom ska göra en bentransplantation från min höft till hösten när dom opererar min hand. Så den oron jag känt inför det blev ju nu lite mindre. Eftersom jag fick chansen att prova dessa kryckor. Så tur i oturen trotts allt.

Tyvärr har väl inget av kryckparen varit optimala. Men helt klart bättre än inget. Så det löste ju lite även om jag till största del blivit halvliggande i soffan.
Men så i måndags ringde åter kommunen bekymrade över min situation. Och tack vare dom har jag fått ett ännu bättre hjälpmedel.

20140522-135353-50033774.jpg

Visst känns det tråkigt att inte fyllt 35 år och behöva ha en slags rullator som hjälpmedel. Men shit vad skönt det är att få vardagen att fungera helt ok.

Men det bästa med den här situationen, ja det finns något bra i alla situationer, är att nu när jag behövde några dagar på soffan. Unnat mig tiden åt mina manus, både barn och deckarmanuset. Tid som jag annars har svårt att ge mig själv. Och om jag nu kämpar riktigt hårt och gör mitt yttersta så kanske, kanske något förlag säger ja.

Så glöm inte titta efter ljuset i alla situationer. Du behöver kanske byta vinkel men tro mig det finns där.

Be the first to like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *