Drömmar som kommer och går. 

6 december, 2016 Posted by Emmalill

Förra hösten började jag inse att jag ÄLSKAR vårt hem. MEN att både jobba och bo under samma tak ger mig nästan ångest. Alltså jag känner mig så ”låst”. Att jag behöver miljö ombyte. 

Först var inte min man alls med på noterna. Men efter ha funderat lite när han hälsade på vår dotter i Italien i januari så tänkte han om. Och jakten på stuga började. 

Jag kan säga att vi tittat på stugor. Vi har budat och förlorat. Vi har budat och vunnit men oseriösa säljare/mäklare har satt käppar i hjulet. Vi har tittat på stugor så min man började tröttna och jag tappa hoppet. 

Spiken i kistan blev när vi hittat en så fin stuga. Och precis innan vi skulle skriva pappret kom det in ett bud och säljaren accepterade, alltså precis innan. Så sjukt. Och dessa människor…….?

Då tappade jag all lust. Alltså hela min dröm bara smulade sönder och låg i spillror. Alla vänner bara ” det kommer en bättre, det var inte meningen att ni skulle ha den”. Älskar peppande vänner, men just denna gången kändes det tröstlöst. 

Men som alltid hoppas och tror jag dom har rätt. Så jag började intala mig detta. Och trösta mig med att åka på massa loppisar och börja samla saker till stugan. Jag har en del möbler redan. Men nu samlade jag porslin, tavlor, köksskåp. Ja ni läste rätt, KÖKSSKÅP. 

Sen blev det höst igen. Och ingen stuga har dykt upp. Jag gick från att vara på hemnet 10 gånger om dagen till 2 gånger i veckan MAX. Och jobb och operationer tog över vardagen igen. 

Men nu, nu har suget kommit tillbaka. Och hemnet är det sista jag kamma igenom varje kväll. Jag vill ju helst ha en stuga i Blekinge, max 1 timme iväg, max 250 meter till vattnet. Det får absolut inte vara ny fixat eller renoverat. Jag måste få måla, tapetsera, bygga och inreda. Annars försvinner halva poängen. 

Jag har inte vågat börja involvera gubben än. Det gick från mysigt till katastrof. Så vet inte om han fått tillbaka suget vi bägge tappade. Så än sålänge bara ”sparar” jag på portentsiella objekt. 

Jag och min fina vän har pratat om att hyra stuga och åka iväg och skriva i vår. En vecka bara hon och jag och jobbande. Tänk om jag hinner hitta DEN stugan innan. Så vi hade kunnat vara där. Åhhhh det hade varit underbart❤️

Kanske detta kan vara något…….vi får se om 2017 är året jag blir med stuga

5 people like this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *