Bokmässan 2016

24 september, 2016 Posted by Emmalill

Nu är den över, nu är den förbi. Ett helt år till nästa gång. Känner lite vemod samtidigt som jag känner mig så lycklig.

Alltså i januari börja jag längta på riktigt. Då brukar vi börja kika på hotell och till och med bokar.

I måndags träffade jag min läkare angående mina fötter. Fick ingen ljus prognos och han avråde mig för att åka på mässan.

Men NEJ. Har man längtat i nästan 1 år. Så finns inte detta på kartan att jag skulle avstå.

Så kl 8 blev jag och gubben upphämtade av halva klanen Lindelöf. Glada och förväntningsfulla styrde vi mot Göteborg ?


Stannade för goe fika påvägen. Sedan vidare till hotellet där vi ställde bilen, köpte spårvagnskort ?  och åkte till mässan


Sedan tog vi oss in i myllret.


Gick direkt till Rabén & Sjögrens scen där en intervjuv med Ingelin Angerborn pågick. Tyvärr var det strul med ljudet. Så man hörde ingenting? vilket så klart var en besvikelse.

Men vi myllrade vidare. Jag gick förbi bästa Bulls graphic och pratade med underbara Bodil. Fick en goodiebag med mig med massa fina saker ?

Sedan gick jag förbi bästa Isac på Beta pedagog förlag. Och vi smidde lite framtidsplaner?? ser så fram emot detta. Gillar verkligen att jobba med Isac han är så duktig och vi har väldigt roligt ihop. Håller ✊? för att vi ska göra fler projekt ihop?

Sedan fick jag ÄNTLIGEN träffa Petra som skrivit Vildas vilda ben. Har ju inte träffat henne innan. Så roligt❤️

Träffade underbara Ulrika också i Idus monter, men blev inga kort i år, Typiskt mig att glömma detta. Vi fortsatte att mingla omkring och kolla in förlag och alla som var på scen.

När vi kom till Aftonbladets scen så stod denna killen där. Blev så himla osäker på om det var Petter eller inte. Så jag tog det säkra före det osäkra och kollade på instagram, japp han var på mässan, japp han hade dom kläderna. Så då knackade jag honom lite fint på axeln och bad om bild 😛

Sedan hittade vi Sven Nordqvist. Gissa om jag var i extas eller vad. Men såklart kommer jag aldrig på något att säga eller så. Bara ”dum-ler” för hela slanten.

Sedan tog vi en välbehövlig lunchpaus. Förstår att ni som läser detta inte tycker det verkar gått så lång tid. Men här snackar vi timmar. Mässan är STOR! Bara att ta sig igenom är ju helt galet.

När vi kom tillbaka gick vi till Ung cancers monter och pärlade armband. Jag är inte rik och kan inte bidra med några gigantiska summor. Men min tid och tålamod för pärlande så att dom kan sälja och få in pengar kan jag bidra med. 

Sedan var det dags för Jujja Och Sven på scen. Kul att höra hur dom jobbar 😀

Nu värkte verkligen fötterna så vi åkte tillbaka till hotellet där jag tvättade av mig, hoppade i finkläder och begav mig tillbaka till mässan där det var dags för förlagsmingel. För första gången fick jag gå på detta. Jag var bjuden till 2 till. Men det fanns inte ork till detta.

Det var jättetrevligt, men jag hade JÄTTEONT i fötterna så eftersom jag skulle stå i montern mellan 9-12 på fredagen bestämde jag mig för att möta upp dom andra och äta.

Och som traditionen bär så blev det Mandarin, en kinesisk resturang 🙂

Fredag

Så var det dags för min debut i monter. Är inte jätteförtjust i att försöka sälja mig själv. Men det gick helt ok. Träffade biblotikariena från både Ljunby och Grimslöv. så Roligt!

Många lärare och bibliotikarie som kollade och antecknade framförallt Vad gör fröken på natten?

Fick några böcker sålda och till och med signera 🙂

Fast jag jobbar med 6 förlag så var Idus den enda montern jag stod i.

Fick ju träffat en massa underbara Idus författare och illustartörer och Sandra för första gången som jag inte träffat innan. Det är hon som sätter alla böcker på Idus.

Under tiden som jag stod i monter hade Mimmi spanat in hela mässan själv.

Då hittade hon denna mannen, Benny Rosenqvist,

Nu började vi bli hungriga igen och åkte då till den bästa Sushi restaurangen i Sverige, Haiku sushi.

 

Och med andan i halsen hann vi i tid till fantastiska deckardrottningen Sofie Sarenbrant på scen.

Det var nästan samtidigt som Sven Nordqvist signerade i Opals monter. Så tänkte att nu är köerna oändliga till honom. Men nädå, han satt där ensam så jag högg Agaton Öman och Alfabetet som jag faktiskt inte har och fick den signerad. Åhhh vad jag önskade att jag var modigare så jag kunde stått och pratat med honom där när han ändå var ensam. Men nej då.

img_9667

såg en massa, massa, massa, massa kändisar. Vadslagning som vanligt. 8 första dagen och 18 andra dagen. Mimmi hade satt 17 så hon vann. Här nedan är Emelie Schepp, tyvärr visste inte Mimmi vem hon var, så henne räknade vi inte (reglerna är att bägge måste veta vem det är)

 

 

Här hamnade jag i lycko-koma. Maria Nilsson Thore, min idol skulle upp på scen. Alltså jag satt och småstudsade på stolen och bara toklog. Älskar henne, hennes bilder, hennes böcker. Hade varit och köpt 2 och nu skulle jag få dom signerade. För er som kanske inte vet är hon den i det underbara röda håret. Dom andra Josefin Sundström och Stina Wirsén.

Här är vi, jag och Maria ? 

När dom klivit av scen studsade jag efter henne till signerings bordet. Stammade fram ”-hehe, känns som jag jagar dig nu, men vill ha dessa signerade” Hon var så trevlig och go. Och då kommer så klart allt pladder som bara jag kan köra på när jag är nervös ”- måste bara säga att du är min idol, älskar din bilder. ska samla alla dina böcker till mina kommande barnbarn, för dina bilder är så underbara. Jag är också barnboksillustratör men har inte alls gjort många böcker (vågade inte säga 21) önskar jag var lika duktig som du”

Det är då hon säger det, dom där orden som gör en knäsvag och svimfärdig och dessvärre illamående (hade varit snyggt och spy på henne) och alldeles alldeles, alldeles, alldeles, alldeles superlycklig!!!

 

Sen gick jag i ett lyckorus i flera timmar kan jag säga. Och bara toklog och upprepade om och om igen vad hon sagt. haha, jag är sådan nörd.

 

Och jag hade ju siktat in mig på att träffa Anders och Sören. Anders var faktiskt i Idus monter när jag var där, men vågade inte prata med honom, haha. Men en signerad bok bara skulle ju med hem. OCh så blev det.

Försökte vila fötterna på trappen i Natur och kulturs monter. Titta på folk, smälta alla intryck, och njuta.

Såg att många gick runt med en Mamma Mu kasse, Jag som lite samla på fina kassar sen innan var ju bara tvungen att leta upp vart man fick tag i dom. Och den snälla tjejen i kassan på Rabén & Sjögren gav en till mig. Tänk så lite som krävs för att göra lilla mig så lycklig.

Innan vi gav upp bokmässan för detta året så hann vi även med Sanna Bråding.

Och jag hann med att stalka Maria igen, hahahaha.

Efter det blev det en lååååång dusch på hotellet, smärtstillande och återhämtning innan vi träffade upp dom andra för 5 kamp på Liseberg.

 

Så himla bra avslut på ett par bra dagar i Göteborg. Och jag längtar redan så mycket till nästa år.

Jo, hotellfrulle såklart hann jag med också.

4 people like this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *