Boken finns nu….

9 februari, 2016 Posted by Emmalill

…att förboka på förlaget HÄR

froken

Vill du prov-läsa boken går det bra att göra det HÄR

Jag är så otroligt stolt över denna boken. Jag var/är otroligt stolt över min första bok med, men denna är ett litet hjärtebarn faktiskt.

Idag är det ganska vanlig med böcker med busdkap, vilket är viktigt och bra på alla sätt och vis. Och så var det ju med min första bok Vem vill ha en vårta på näsan? Den hade ett budskap om dyslexi. Eller som pappas och min bok om utanförskap. Även Fina fisken som Anna Bergholtz skrivit har ju ett budskap om att vara annorlunda. Osynliga faror tar upp ämnet rädslor. Det har kommit böcker på ämnen ADHD, döden, cancer och andra sjukdomar. Så min uppfattning är att just nu är det ganska ”inne” med böcker som bär viktiga budskap till våra yngre.

Så jag började sakna dom böcker man bara får sitta och fnissa  eller ännu bättre skratta högt åt. Inget slår ett kuttrande barnskratt. Och något som verkligen fascinera mig är barns fantasi. Den är underbar och gränslös. Det är inte för inte som jag hellre gör utställningar för barn än för vuxna. Inget barn ifrågasätter en rosa elefant.

Just ett barns fantasi var grunden till just denna boken. När jag hälsade på min gudson i somras berättade han att han hade en kompis som hade  sovit på förskolan. Självklart förklarade hans mamma att så kunde inte vara fallet. Jo men han sa att hans vän hade stannat hos fröken. Då förklarade hans mamma att det inte var möjligt eftersom fröken inte var kvar på förskolan på natten. Detta kom lite som en suprise för min gudson. Han trodde nämligen att fröknarna bodde på förskolan.

Detta gav min hjärna något att klura på och jag kunde helt enkelt inte släppa denna tanke. Så direkt när jag kom hem någon dag senare så satte jag mig ner och skrev denna boken. Den fick sedan en tur till min författar vän Anna Hansson (som skrivit Dolly böckerna) som såg till att den var representabel för förlagen.

Och i min värld så är mina bilder mer bärande än texten. Så självklart vågade jag inte skicka utan att gjort en dummy. Kan säga att det var rekord fort jag fick svaret på ett ja från förlaget. Så häftigt! Har till och med skrivit ut och ramat in mailet från förlaget.

Denna boken är skriven helt med glimten i ögat. Jag hoppas och tro att den ska ge ett och annat skratt. Den är skriven enbart för att ge glädje. SÅ det hoppas jag att den ska ge er.

 

Kram

 

4 people like this post.

2 Responses to Boken finns nu….

  1. Holmfridur says:

    åh så fin den ser ut!!!! GRATTIS!!!! Så kul!!!! VILL HA!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *