Barnböcker

4 augusti, 2015 Posted by Emmalill

I början av sommaren så var jag ju på bröllop hos en av mina äldsta vänner. 

Redan när jag fick inbjudan så bestämde jag att hon skulle få en speciell present från mig. En sak som följt oss genom våra liv tillsammans. 

Men så kom inbjudan till möhippan. Och där fanns en punkt att man skulle ha med en grej som symboliserade något speciellt man hade ihop med bruden. 

Så då passade ju denna grej perfekt. Men det blev lite mer bråttom. Det var nämligen en barnbok. Men jag kom inte ihåg titeln. Visste bara att det var en snögubbe på utsidan med grön hatt. 

Åkte runt till bibliotek. Ringde andra bibliotek. Ringde och skrev med bokhandlare. Och vi ringade in en bok som heter Snögubben. Lite osäker beställde jag hem den. Och tiden hade tickat iväg. 

Men när jag fick hem den så var det fel? nu blev jag ganska stressad. 

Jag började googla ännu mer. Visste att en kråka hade betydande roll i boken. Jag hade ett vagt minne att min vän hade varit med i barnensbokklubb. Så med dom orden fick jag fram rätt bok. 

Så fort jag såg den visste jag att jag hittat rätt. Men självklart fanns den inte att köpa ny längre. Men hittade ett ställe på nätet som sålde begagnade böcker. Och där fanns 3 ex. 

Nu var det bara dagar kvar till möhippan. Så på vinst och förlust skrev jag till säljaren och förklarade situationen. Och frågade om jag swishade över pengarna omgående, om dom kunde skicka boken omgående. 

Och ja, det finns fantastiska människor. Han skickade boken samma kväll. Så jag hann få den till möhippan. 

Varför betyder denna bok så mycket då. Jag kommer inte ihåg varför vi läste den första gången. Men vi läste den ivarjefall. Och i ett stycke i boken så rimmar snögubben och kråkan. Det i sig var inte så roligt. Men författaren kände ett behov av att förtydliga detta genom att skriva – och det sa han utan att tänka på att han rimmade. Och DET tyckte vi av någon anledning var asroligt. 

Så dagarna (läs veckorna) efter så sa vi det väldigt ofta. Och sedan blev det så att varje julkort, sommarkort, brev ja allt, så skrev vi som avslutning – och detta skrev jag utan att tänka på att jag rimmade. Och har gjort sen dess. 

Jag var uppe på vinden för att se om jag hade något vykort eller julkort sparat. Men tyvärr hittade jag inget?

   
Bruden med ”vår” bok

 
Efter möhippan beställde jag en till mig själv också. Den har en viktig historia för mig. 

Och något jag själv kan tycka är komisk i sammanhanget är att jag idag jobbar som barnboksillustratör och författare. Tänk om vi vetat det när vi låg där och skrattade åt denna boken. 

3 people like this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *