Ännu mer pyssel :)

28 juli, 2011 Posted by Emmalill

Letade i ”pysselarkivet” och hittade ett favorit pyssel jag tänkte ge er.

Det började med att jag köpte en stor ram på Ikea för ett par årsedan. Denna betsade jag körsbärs röd-brun träfärgad (ni fattar precis va) Hade bestämt att jag skulle ha 2 foto på barnen i den. Så jag tänkte att jag skulle vara super seriös och skära ut ”hål” för fotona. Sagt och gjort så gjorde jag det. Det enda lilla felet var att jag hade mätt fel så Midi Me´s foto hamnade längre ut en Mini Me´s foto :P. Äh, tänkte jag jag skaffa ett nytt bakgrunds papper någon dag. Så i, utan att överdriva, har jag letat efter detta papper i säkert 4 år utan att hitta något så stort.

Men eftersom jag älskar att klura på saker och ting, så mitt i den flytt som vi gjorde för 3 årsedan, så kom jag på lösningen. Jag skulle sätta gamla gulnade notpapper bakom. Problemet var bara det att, VAR få man tag i gamla, fina, slitna notpapper??

Efter ytterligare lite klurande kom jag på den briljanta ideen att jag skulle göra dom själv:) Jag menar hur svårt kan det vara:P ( de e jag och Lotta på bråkmakargatan)
Så  då gjorde jag det. Detta är även ett litet tips till er som gillar scrapbooking. Då det är dyrt att köpa alla dessa scrap papper, så är detta en betydligt billigare variant, fast dock lite mer avancerat så det gäller att man tycker om pyssel.
Så här gör du:
Först tar du ett gäng vanliga vita papper. Sedan tar du en spray flaska och häller i lite mjölk.

 

Sedan tar du och lägger papprena på ett ställe där du kan blöta ner dom med mjölk utan att du blaska ner en massa andra grejer. Sedan tar du och spraya alla papprena med mjölk.
Låt dom sedan ligga och torka en stund. Tro det eller ej så blir dom faktiskt kladdiga.
När du har gjort detta tar du och stryker den sidan på pappret som har mjölk på sig med ett strykjärn. stryk ganska länge tills den blir alldeles gulfläckig.

Efter det letar du upp gamla noter på nätet och skriver ut dom på den gulnade sidan.

 

För att sedan höja effekten så bränner du kanterna på dom så blir dom riktigt vackra.

 

Jag tog även lite spets och så och satte i ramen så blir det riktigt fint.

Jag kom dessutom på att ramen nu skulle vara svart så den har jag också målat x antal gånger:D

Emmalill

Be the first to like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

kommentar *